Speerpunten

Partnerschap

Partnerschap

Het ondersteuningsnetwerk binnen de gemeente Edam-Volendam is continu in beweging. Aanbod en werkwijze veranderen regelmatig, hulpverleners komen en gaan. Bij het inzetten van integraal beleid en integraal werken gaat het erom dat we ons samen verantwoordelijk voelen voor de hele samenleving en wat daarbinnen speelt. Het vraagt van alle partners in het netwerk dat zij elkaar kennen en kunnen vinden wanneer dit noodzakelijk is voor de ondersteuningsvraag van een inwoner. Dit betekent dat wij als partners in de gemeente met elkaar een nieuwe stap willen zetten in de professionaliteit van het netwerk.

Wat willen we bereiken?

Als gemeente staan wij voor goed opdrachtgeverschap

Als gemeente hebben we veel contracten/overeenkomsten afgesloten met organisaties die werkzaam zijn binnen het Sociaal Domein. Deze partners voeren gemaakte afspraken voor ons uit. Goed opdrachtgeverschap, afspraken samen nakomen, verbinding opzoeken en toewerken naar vastgestelde kaders en richtlijnen met elkaar. Dit zijn speerpunten om de samenwerkingsrelatie met onze partners te versterken.

Wat gaan we doen?

We stellen kaders en richtlijnen op over wat wij als gemeente onder goed opdrachtgeverschap verstaan en delen deze met onze partners

Portefeuillehouder(s):

Vincent Tuijp

Wat willen we bereiken?

Als gemeente betrekken wij onze inwoners bij de opstelling en uitvoering van beleid

Alles wat wij als gemeente organiseren en (laten) uitvoeren doen wij voor onze inwoners. Daarom is het van belang om onze inwoners te betrekken bij de opstelling en uitvoering van het beleid dat hen aangaat.

Wat gaan we doen?

Middels participatiebijeenkomsten, (digitale) platformen en eventuele andere opties betrekken wij onze inwoners, partners en overige actoren bij de opstelling en/of uitvoering van beleid dat hen aangaat

Portefeuillehouder(s):

Vincent Tuijp

Wat willen we bereiken?

Onderzoek naar de ondersteuning van een poppodium

Het poppodium van het CBW is op dit moment volledig zelfvoorzienend. Dit in tegenstelling tot andere poppodia in het land. Dat is in essentie hartstikke knap, maar toch willen we als gemeente onderzoeken of we het poppodium kunnen ondersteunen. Op deze manier kan het poppodium wellicht haar mogelijkheden vergroten en een breder publiek aanspreken. Komend jaar willen we deze mogelijkheden onderzoeken.

Wat gaan we doen?

Onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om het poppodium te ondersteunen.

Portefeuillehouder(s):

Vincent Tuijp

Wat willen we bereiken?

Professionals weten elkaar te vinden via een sociale kaart

Door het inrichten van een portaal voor professionals met daarop een sociale kaart/ondersteuningsstructuur weten professionals elkaar te vinden. Zij zijn op de hoogte van elkaars kennis en expertise, hebben korte lijnen met als doel inwoners zo snel mogelijk van de juiste ondersteuning of hulp te voorzien. Het ontwikkelen en bijhouden van een sociale kaart vraagt iets van het hele zorglandschap, waarbij de gemeente als regisseur en onderdeel van het netwerk optreedt. Het is belangrijk dat informatie in dit portaal altijd actueel is. De gemeente organiseert bijeenkomsten voor samenwerkingspartners en houdt regie op de actualiteit van het portaal.  

Belangrijke indicatoren voor deze doelstelling zijn het aantal partners dat is aangesloten op het portaal voor professionals, het gebruik van de faciliteiten en de mate waarin deze partners de kaart up-to-date houden.

Wat gaan we doen?

We brengen onze samenwerkingspartners (digitaal) samen voor kennismaking, kennisdeling, bespreken van signalen en het realiseren van korte lijnen.

Portefeuillehouder(s):

Vincent Tuijp

Lasten, baten en saldo

1.127.354

2,2%

0

0,0%

Deze pagina is gebouwd op 10/21/2024 11:24:24 met de export van 10/21/2024 11:13:06